
Pastacı Kreması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 pk krema ( kontrollü eklenecek yarım paket yeterli gelebilir, ben yarısından biraz daha az kullandım)
- 4-5 kaşık toz halinde kremşanti
Pastacı Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ, kremşanti, vanilya, krema hariç tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlar başlamaz vanilya ve tereyağı ekleyip ocağı kapatalım.
- Ara sıra karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın.
- Soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini bir kapak yada streç ile kapatıp en az 3-4 saat dolapta bekletelim.
- Dolaptan çıkarınca toz halindeki kremşantiyi ve bir miktar da krema ekleyelim çırpmaya başlayalım.Yaklaşık 4-5 dk çırpılmalı.
- Kıvam alana kadar yavaş yavaş krema ekleyelim kıvamı cıvık olmamalı sarelle kıvamında olmalı ki pastamızın katları sağa sola kaymasın cıvık bir krema ile çalışmak zordur etrafını düzeltmek zorlayabilir.
- Kremamızın kıvamı güzel olduğunda 4e böldüğümüz pandispanyamızın aralarına sürebiliriz.