Pastahane Pidesi (Ev Yapımı) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket instant maya
- 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı kadar un kullandım azar azar ekleme yapalım fark edebilir
- Yumurta sarısı
- Tercihen: çörekotu, susam
Pastahane Pidesi (Ev Yapımı) Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına maya, şeker ve suyu alıp karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ ve tuzu ek ettikten sonra azar azar un ilavesiyle elimize çok az yapışan bir hamur hazırlayalım.
- Üzerini kapatıp 30 dk dinlendirelim.
- Daha sonra tezgahı unlayıp dinlenen hamuru tezgaha alalım ve 3 eşit kesime bölelim tekrar tezgah hafif unluyken bezeleri yuvarlayıp üzerini pak bir bezle örtüp 15 dk dinlendirelim.
- Dinlenen birinci bezemizi elimizi hafif unlayıp alalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Beze tepsideyken elimizle çok inceltmeden esneterek yayalım.
- Üzerinin halini bıçağın düz kısmıyla verelim.
- Yumurta sarısı sürüp bu halde de 30 dk tepsi mayası yapalım(üstünü örterseniz daha hoş maya tutar)
- Akabinde 200 derece uygun ısınmış fırında hoş kızarana kadar pişirelim.
- Ben iki kere yoğurdum hamuru birini sade oburunu susam, çörekotu serperek yaptım sizde istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
Not:hamur çok cıvık olmayacak yalnızca fotoğraflarda de gösterdiğim üzere hafif ele yapışan kıvamda olacak bunu anlamak için hamurlu elinizle olmazda pak elinizle hamuru elleyip ne kadar yapıştığına bakabilirsiniz. Benim fırınımın altı süratli pişiriyor bu yüzden pideleri orta rafta pişiriyorum sizlerde fırınınıza nazaran yaparsanız sorun yaşamazsınız tepsiye kesinlikle yağlı kağıt serin başka türlü altı biraz kuru üzere olabilir bu biçimde altı da üstü de hayli yumuşak olacaktır fırında fazla tutup kurutmamaya dikkat edin. Pideyi çok inceltmeyin ki puf puf olsun, üzerine kesinlikle örtü kapatın. Şu an aklıma gelenler bunlar denediğinize pişman olmayacağınız şahane bir tanımdır tadan herkes beğenmiştir tabiki ustası kadar yapmak imkansız lakin nitekim lezzet olarak fark yok diyebilirim.