iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Poğaçası (25 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (250mg)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un (5 buçuk 6bardak)
*
*İç harcı için;
*
*Zeytin
*peynir
*kadar
*Patates
*sade
Pastahane Poğaçası (25 Adet) Tarifi Yapılışı 1 paket margarin eritilerek soğumaya bırakılır
Un hariç tüm malzemeler yoğurma kanımıza alınarak karıştırılır
Yavaş yavaş dikkatlice unumuz eklenerek yoğurma işlemine geçilir
Ne kadar çok yoğurma işlemi yapılırsa hamurumuz o kadar güzel olacaktır
Ele hafif yapışan hafif kıvamlı bir hamur elde edilerek üzeri kapatılır ve 40 dakika mayalanmaya bırakılır
Mayası gelen hamurumuz şekil verilerek tepsiye alınır ve tepsi mayası yapmak için 1 saat bekletilir
Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı çörekotu susam yada mavi haşhaş dökülerek önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir
*1 paket margarin (250mg)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un (5 buçuk 6bardak)
*
*İç harcı için;
*
*Zeytin
*peynir
*kadar
*Patates
*sade
Pastahane Poğaçası (25 Adet) Tarifi Yapılışı 1 paket margarin eritilerek soğumaya bırakılır
Un hariç tüm malzemeler yoğurma kanımıza alınarak karıştırılır
Yavaş yavaş dikkatlice unumuz eklenerek yoğurma işlemine geçilir
Ne kadar çok yoğurma işlemi yapılırsa hamurumuz o kadar güzel olacaktır
Ele hafif yapışan hafif kıvamlı bir hamur elde edilerek üzeri kapatılır ve 40 dakika mayalanmaya bırakılır
Mayası gelen hamurumuz şekil verilerek tepsiye alınır ve tepsi mayası yapmak için 1 saat bekletilir
Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı çörekotu susam yada mavi haşhaş dökülerek önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir