bilgisayarci
FD Üye
Pastane Açması (Tel Tel Pamuk Gibi Açma) Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 240 ml
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
- 4 ,4.5 su bardağı un
- 16 tatlı kaşığı tereyağ veya sanayağ
Pastane Açması (Tel Tel Pamuk Gibi Açma) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip hamur elime yapışmamaya başlayıncaya kadar yoğurdum.
- Yumuşak bir hamur olacak. (lütfen çok fazla un ekleyip sertleştirmeyin. )
- Hamuru 16 parçaya böldüm ve üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirdim.
- Her bezenin üzerine biber tatlı kaşığı tereyağ koydum ve elimle hem açıp hem de yağı hamurun üzerine yaydım. Rulo yaptım.
- Her ruloyu şerit şeklinde 2 karışa yakın hale getirdim.
- İki şeridi birlikte burup uçları birleştirdim ve tepsi mayasına bıraktım.
- Üzerine ayırdığım yumurta sarısını sürüp 180 dereceye önceden ısıtılmış fanlı fırında pişirdim.
Pastane Açması (Tel Tel Pamuk Gibi Açma) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı