Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket % 75 yağlı margarin
- 1,5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 42 gramlık yaş maya
- 2 yemek kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
- 9 su bardağı un
- 2 adet yumurta sarısı
- Beyaz peynir
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısındaki margarin karıştırma kabına alınır.
- Üzerine şeker, yumurta, su, maya eklenip karıştırılır.
- Un ve üzerine tuz eklenip ele yapışan bir hamur yoğrulur 20 dakika mayalandırılır.
- Unlanmış tezgaha alınır. 28-29 beze yapılır 15 dakika bekletilir.
- Elimizin tabanı ile ortasına bastırılır.
- Çukur kısma peynir koyulup kapatılır.
- Baş parmağımızın kenarı ile bastırılıp form verilir. Tepsiye aralıklı dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, üzeri çatalla çizilir.
- 15-20 dakika tepsi mayası yapılır.
- Isınmış 180-200 derecede pişirilir.