Pastane Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek İçin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıcak süt
- Yarım su bardağı ılık yahut soğuk süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi tozu, fıstık yahut fındık tozu
Pastane Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri bir kapta beyaz rengi alana ve kabarana kadar çırpalım.
- Un dışındaki tüm gereçleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Güzelce çırptıktan sonra unu ekleyip kısa mühlet daha çırpalım.
- Tepsiyi yağlayalım ve hazırladığımız harcı tepsiye dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak 20 dakika pişirelim (Pişme mühleti kabınıza nazaran değişiklik gösterebilir)
- Sosu hazırlamak için; şekeri bir kaba koyalım ve sütleri üzerine ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kakaoyu ekleyip biraz daha düzgünce karıştıralım ve hazır.
- Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra keselim ve sosu her yerine eşit olacak formda dökelim.
- Biraz dinlendirdikten sonra üzerini süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn ????.