Pastane Islak Keki Tanımı İçin Malzemeler
Kek materyalleri;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt + yarım su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı koyu kakao(normal de olur)
- 7 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı koyu kakao(normali de olur)
- Yarım su bardağı dan bir parmak fazla tozşeker
- Hindistan cevizi
- Vişne (yada istenilen meyve)
Pastane Islak Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastanelerdeki bir dilim ıslak keke 15 lira vermeye son????
- Şeker ve yumurtaları rengi beyazlayana kadar çırpın.
- Yağ, süt ve suyu ekleyip karıştırın.
- Unu, kakaoyu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
- Katı yağla yağladığımız borcama harcı döküp 180° de evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırınınıza nazaran mühlet değişir. 20 dk dan sonra kürdan testi ile denetimli pişirin. Kürdanı keke batırın çıkarın tertemiz çıkıyorsa pismiştir.
- Sos materyallerini tencereye alıp karıştırarak ocakta yalnızca fokurdatıyoruz kaynatmıyoruz.
- Kek ve sos ikisi de ılık olunca keki aykırı çevirip tekrar kabına koyun.
- Hem kürdanlayın hem dilimleyin ve sosu döküp çekmesini bekleyin.
- Üzerini hindistan cevizi ve vişneyle ya da istediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun????.