Pastane Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Pastane Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini kısık ateşte eritelim.
- Margarinin yarısı eriyince ocağı kapatalım erimeye devam edecektir.
- Sonra sıvı yağı ekleyelim pudra şekeri ve nişastayı ekleyelim topaklanma olmaması için yeterlice karıştıralım sonra un kabartma tozu vanilya ekleyelim.
- Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamı alana kadar yoğuralım gereksinime nazaran un ekleyebilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller ayırarak hal verebilirsiniz. (içinde nişasta olduğu için kalıp ile form alan bir hamur değil)
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında pişirelim pişirme müddeti fırından fırına farklı olabilir üzerleri hafif pembeleşince çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun sos için hazır meyveli sos kullandım.