Pastane Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Pastane Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini kısık ateşte eritelim.
- Margarinin yarısı eriyince ocağı kapatalım erimeye devam edecektir.
- Sonra sıvı yağı ekleyelim pudra şekeri ve nişastayı ekleyelim topaklanma olmaması için yeterlice karıştıralım sonra un kabartma tozu vanilya ekleyelim.
- Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamı alana kadar yoğuralım gereksinime nazaran un ekleyebilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller ayırarak hal verebilirsiniz. (içinde nişasta olduğu için kalıp ile form alan bir hamur değil)
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında pişirelim pişirme müddeti fırından fırına farklı olabilir üzerleri hafif pembeleşince çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun
sos için hazır meyveli sos kullandım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.