Pastane Kurabiyesi Damla Kurabiye (Reçelli Hindistan Cevizli) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 7-8 yemek kaşığı vişne marmeladı
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Hindistan cevizi
Pastane Kurabiyesi Damla Kurabiye (Reçelli Hindistan Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağını, pudra şekeri, yumurta akını ve kabartma tozunu alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Sonra unumuzu yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Sonra hamurdan ufak modüller alıp, ince uzun silindir yapalım iki ucunu birleştirip, hafif elimizle sıkarak birleştirelim, yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif renk alana kadar pişirelim.
- Reçelin hazırlanışı için marmeladı tavaya alalım üzerine şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırarak kaynatalım istediğimiz kıvamda yoğunlaşana denk kaynatalım.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra uçlarını marmelada bulayıp en son hindistan cevizine bulayıp, kenara alalım büsbütün donduktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun