Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 gram mısır nişastası
- 1.5 çay bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram çikolata (ister sütlü ister beyaz)
- Toz fıstık
Pastane Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Oda ısısında margarini, pudra şekerini ve yumurtayı yoğurma kabına alıp mikserle çırpalım.
- Üzerine nişasta ve kabartma tozu ekleyip elimizle karıştıralım. Ele yapışan bir kıvam alacaktır.
- Akabinde unumuzuda denetimli bir halde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurlarımıza form verip yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi biraz dinlendirdikten sonra benmari metodu erittiğimiz çikolatamıza bulayalım akabinde fıstığımıza bulayalım.