Pastane Modelinde Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet margarin oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
- 5-6 su bardağı un
- Azar azar ek edelim
- Sevdiğiniz rastgele bir peynir
- Çörekotu susam
Pastane Modelinde Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına süt ,maya, şeker ve tuz alarak karıştırıp 15 dakika bekletelim.
- Daha sora üzerine sıvı yağ ,yumurta akı, margarin ve unu azar azar ek ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurma ya devam edelim.
- Hamurumuzu yarım saat mayalansın diye dinlendirip daha sora ceviz büyüklüğünde modüller koparıp görseldeki üzere biçim vererek tepsiye dizelim.
- Yumurtanın sarısını üzerine sürüp çatal yardımı ile poğaçaların üzerine desen verelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim yemeye hazır.Afiyetolsun????.
- Görselde instant maya görebilirsiniz ancak daima yaş maya kullanıyorum bu sefer meskende yaş maya olmadığını fark ettim emin olun bu da çok hoş oldu kesinlikle denemelisiniz yumuşacık pastane poğaçasından hiç farkı yok.