Pastane Pastası Kolay Kütük Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket (80gr) çikolata
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket benmari usulü çikolata
Pastane Pastası Kolay Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremayı yapalım: tereyağı, çikolata ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
- kaynadıktan sonra altını kapatalım ve içine tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın iyice erisin.
- Oda sıcaklığına gelene kadar arada karıştırarak ılımasını bekleyin.
- Ilıdıktan sonra toz krem şanti ekleyip güzelce çırpın. Ve buzlukta yaklaşık 30 dakika bekletin.
- Pandispanya için yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
- Yumurta sarısı ve şekeri yaklaşık 6 7 dakika çırpalım.
- Ardından yumurta beyazını da ayrı bir kapta iyice katılaşana kadar çırpalım.
- Yumurta sarılı karışıma sıcak suyu ekleyelim ve 1 dakika çırpalım. Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce çırpalım.
- Son olarak 3 kere de yumurta beyazını ekleyelim ve spatula yardımı ile dıştan içe doğru iyice yedirelim.
- Fırını 170 175 derece alt üst ayarına getirelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kekimizi dökelim tam dikdörtgen şekilde kaşıkla yayalım. Rulo yapacağız.
- Sıcak fırına koyalım ve 9 10 dakika pişirelim çok pişirirseniz kekiniz sertleşir ve kırılır.
- Keki fırından çıkardıktan sonra nemli bir bez yardımıyla yağlı kağıttan ayırın. Ve sıcak haliyle bir kere rulo yapın ve başka bir yağlı kağıdın üzerine alın.
- Soğuduktan sonra içine krema sürün isteğe bağlı muz ve ceviz kırığı ekleyebilirsiniz.
- İçini doldurduktan sonra rulo şeklinde saralım ve üzerine krema sürelim. Ben 2 ye böldüm şekilli dursun diye tabakta.
- Kremayı sürdükten sonra üzerini benimki gibi aparatınız varsa onunla ya da çatalla çizikler atın.
- 80 100 gr çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıda dökün ince tabaka halinde yayın 3- 4 dakika sonra donacaktır.
- Ve çikolatayı elinizle benim yaptığım gibi kırın parça haline gelince kremanın üzerine yapıştırın pastamız hazır afiyet olsun youtube da abone olmayı unutmayın