Pastane Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta “sarısı üstüne sürülecek”
- 2 su bardağı ılık su”200 ml”
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Susam,çekirdek içi
Pastane Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yaşmaya şeker ve ılık su karıştırma kabına konulur 5-6 dk bekletilir.
- Un, tuz, yumurta akı ve sıvı yağ karışıma ek edilir hamur yoğrulur.
- Üzeri kapatılır 15 dk mayalandırılır.
- Un serpilmiş tabanda hamur ikiye ayrılır yuvarlanır.
- Dikdörtgen yahut yuvarlak bir formda oklava ile açılır yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür parmak uçlarınızı çapraz bastırarak form verilir susam serpilir.
- 15 dk tepsi mayası yapılır 200 derecelik bir ısıda fırına verilir. Fırını evvelce ısıtmayın! 25-35 dk üzeri kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun????