Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta akı
- Un
- Birkaç kol maydanoz yahut dereotu
- Lor peyniri
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
Pastane Poğaçası Tanımı Yapılışı
- Margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker, sirke, kabartma tozu ve yumurta akı bir kaba konup güzelce yoğrulur.
- Un ek edip sert olmayan bir hamur elde edilir.
- Yıkanıp ince doğranmış maydanoz ek edilip tekrar yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Benim hamurumdan 22 adet poğaça çıktı.
- Ceviz büyüklüğündeki kesimler tezgahta açıp lor peynir konup istenilen formda kapatılır.
- Tepsiye dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı, pekmez, sıvı yağ karışımını fırçayla sürüp çatalla üstlerinden çizik atılır.
- Susam serpip ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Afiyet olsun.