
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 250 gr yumuşamış margarin
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 6.5 su bardağı un
- 1 kalıp süzme peynir
- 1 adet yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ılık suyun içine mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım erimesini sağlayalım.
- Geniş yoğurma kabına margarin yoğurt yumurta ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Üzerine erittiğimiz mayayı ekleyip azar azar un eği yaparak yumuşak bir hamur elde edelim.
- 45 dk kadar mayalandıralım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp içine peynirli harç koyup kapatalım.
- Tüm hamuru bu biçimde yapıp bitirelim. Tepside 25 dk daha bekletelim
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atalım.
- Evvelce ısıtılmış 175°c derecede altüst ayarda kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlardan yorum bekliyorum. Afiyet olsun inşallah.