Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin (Yumuşak olsun)
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 ,5 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 8 bardak un (kontrollü ekleyin)
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba un hariç bütün gereç konulup uygunca karıştırılır.
- Akabinde yavaş yavaş un konularak yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Dinlenmeye bırakılır. Yaklaşık 45 dakika mayalanan hamurdan modüller koparılıp içine istediğiniz harcı koyup biçim verin.
- Evvelden ısınmış 200 derece fırına verin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Afiyet olsun.