Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Varsa 1 çay kaşığı mahlep
Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına sıvıları ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağınıda ekleyip hamuru özleşene kadar yoğuralım .
- Ölçülü olarak un ve tuz ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatalım mayalandırmaya bırakalım .
- Mayalanan hamurumuz maya kokusu çıkması için bir kaç kez yoğuralım.
- Bezelere bölüp yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
- Üzerine örtüp yarım saatte tepsi mayası için bekleyelim.
- Yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim pişen poğaçamızın üzerine örtüp dinlenmeye bırakalım afiyet şifa olsun ????????.