Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Profiterolü

Pastane Profiterolü
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pastane-profiterolu.jpg

Pastane Profiterolü Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilin (Tercihe göre)
İç Dolgusu İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kremşanti
  • 1 vanilin
Çikolatalı Sos İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket olağan çikolatalı sos
  • 80 gram bitter çikolata (Yüzde 54 çok hoş oluyor)

Pastane Profiterolü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için 1 su bardağı su ve margarin tencerede kaynatılır. Kaynadıktan çabucak sonra un ek edilir kıvam alana kadar karıştırılır.
  2. 15 dakika bekletilip yumurtalar tek tek yedirilir. Tek tek yedirirseniz yumurta kokmaz lakin riske atmak istemiyorsanız bu etapta vanilin de koyup yeterlice karıştırın.
  3. Yağlı kağıt üzerine çay kaşığıyla toplar halinde bırakın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişmeli.
  4. Kreması için vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri ocakta krema kıvamı alana kadar pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kremşanti vanilin karışımını ekleyin.
  5. Çikolata sos için 3 su bardağı süt ve sos ocakta kaynayana kadar pişirilir ve çikolata eklenir.
  6. En son soğuyan topların ortasına kremayı ekleyin. Ben bıçakla kesip çay kaşığıyla doldurdum. Sosu ekledikten sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin, afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt