Pastane Profiterolü Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 su bardağı su
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta + 1 yumurta sarısı
- 1 vanilin (Tercihe göre)
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım paket kremşanti
- 1 vanilin
- 3 su bardağı süt
- 1 paket olağan çikolatalı sos
- 80 gram bitter çikolata (Yüzde 54 çok hoş oluyor)
Pastane Profiterolü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için 1 su bardağı su ve margarin tencerede kaynatılır. Kaynadıktan çabucak sonra un ek edilir kıvam alana kadar karıştırılır.
- 15 dakika bekletilip yumurtalar tek tek yedirilir. Tek tek yedirirseniz yumurta kokmaz lakin riske atmak istemiyorsanız bu etapta vanilin de koyup yeterlice karıştırın.
- Yağlı kağıt üzerine çay kaşığıyla toplar halinde bırakın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişmeli.
- Kreması için vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri ocakta krema kıvamı alana kadar pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kremşanti vanilin karışımını ekleyin.
- Çikolata sos için 3 su bardağı süt ve sos ocakta kaynayana kadar pişirilir ve çikolata eklenir.
- En son soğuyan topların ortasına kremayı ekleyin. Ben bıçakla kesip çay kaşığıyla doldurdum. Sosu ekledikten sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin, afiyet olsun.