teknolojiuzmani
FD Üye
Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı kadar un
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için; bir tencereye suyu ve şekeri alıp, 10-15 dakika kadar kaynatalım ve limon suyunu ekleyip ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Hamuru için; un hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım.
- Daha sonra azar azar unu ek edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan çok büyük olmayacak formda kesimler koparıp oval hal verelim ve tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla form verelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra şerbetimizi dökelim. Tatlı sıcak(fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra) şerbet ılık olmalı.Afiyetttt olsunnnnnnnnnn