Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
pastane-sekerparesi.jpg

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti için; bir tencereye suyu ve şekeri alıp, 10-15 dakika kadar kaynatalım ve limon suyunu ekleyip ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  2. Hamuru için; un hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım.
  3. Daha sonra azar azar unu ek edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan çok büyük olmayacak formda kesimler koparıp oval hal verelim ve tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla form verelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra şerbetimizi dökelim. Tatlı sıcak(fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra) şerbet ılık olmalı.Afiyetttt olsunnnnnnnnnn:)
Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt