Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağı oda sıcaklığında
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 5-6 damla limon
Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakalım.
- Şekeri ve suyu orta ateşte yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyelim.
- 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.
- Hamur için tüm gereçleri karıştıralım, unumuzu denetimli bir halde ekleyelim.
- Hamur kulak göğsü kıvamından biraz katı olacak form verilebilecek kadar.
- Ben fotoğraftaki üzere hal verdim siz istediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan şekerpare leri 1dk bekletip çabucak tek tek karşıtını çeviriyoruz ve ılıyan şerbeti dökelim.
- 5-10dk sonra şeker parelerimizin dikkatlice ön yüzünü çeviriyoruz bu türlü yapmamızdaki hedef şerbetin her iki tarafıda şerbeti güzelce çekiyor.
- 2-3saat dinlendikten sonra serbiz edebilirsiniz.
Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı