Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon

Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakalım.
  2. Şekeri ve suyu orta ateşte yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyelim.
  3. 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.
  4. Hamur için tüm gereçleri karıştıralım, unumuzu denetimli bir halde ekleyelim.
  5. Hamur kulak göğsü kıvamından biraz katı olacak form verilebilecek kadar.
  6. Ben fotoğraftaki üzere hal verdim siz istediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan şekerpare leri 1dk bekletip çabucak tek tek karşıtını çeviriyoruz ve ılıyan şerbeti dökelim.
  10. 5-10dk sonra şeker parelerimizin dikkatlice ön yüzünü çeviriyoruz bu türlü yapmamızdaki hedef şerbetin her iki tarafıda şerbeti güzelce çekiyor.
  11. 2-3saat dinlendikten sonra serbiz edebilirsiniz.
Afiyet olsun efenim????.

Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt