bilgisayarci
FD Üye

Pastane Tadında Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 5 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
Pastane Tadında Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve yumurta traş köpüğü kıvamı alana kadar mikserde yüksek dönemde çırpılır (bu evreden sonra mikser kullanılmayacak spatula ile devam edilecek böylelikle pasta sönmeyecek).
- Yağ ve süt eklenip bir sefer karıştırılır.
- Akabinde kalan öteki gereçler ek edilir.
- Pürüzsüz bir hamur olana kadar 3-4 kez tabanından karıştırılır .
- Hazırladığımız hamur dikdörtgen büyük borcama dökülür (dilerseniz yağlı kağıt yahut borcamı margarin sürerek yapışmaz hale getirebilirsiniz).
- Evvelce ısınmış 170 derecelik turbo fırında 30-35 dakika pişirilir ( pişirilirken üstü kabuk bağlayacak kadar fazla pişirmeyin).
- Kek fırında pişerken sos materyalleri orta ateşte pişirilir *kenara alınıp ılıması beklenir.
- Kek fırından çıkarıldığında birinci sıcağı geçtiğinde dilim dilim kesilir.
- Üzerine ılımış olan sos yavaş yavaş gezdirilir.
- Sos çektikçe yavaş yavaş ek edilir ,mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir.
- Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Pastane Tadında Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı