Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Tadında Portakallı Islak Kek

Pastane Tadında Portakallı Islak Kek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
pastane-tadinda-portakalli-islak-kek.jpg

Pastane Tadında Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 5 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Pastane Tadında Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şeker ve yumurta traş köpüğü kıvamı alana kadar mikserde yüksek dönemde çırpılır (bu evreden sonra mikser kullanılmayacak spatula ile devam edilecek böylelikle pasta sönmeyecek).
  2. Yağ ve süt eklenip bir sefer karıştırılır.
  3. Akabinde kalan öteki gereçler ek edilir.
  4. Pürüzsüz bir hamur olana kadar 3-4 kez tabanından karıştırılır .
  5. Hazırladığımız hamur dikdörtgen büyük borcama dökülür (dilerseniz yağlı kağıt yahut borcamı margarin sürerek yapışmaz hale getirebilirsiniz).
  6. Evvelce ısınmış 170 derecelik turbo fırında 30-35 dakika pişirilir ( pişirilirken üstü kabuk bağlayacak kadar fazla pişirmeyin).
  7. Kek fırında pişerken sos materyalleri orta ateşte pişirilir *kenara alınıp ılıması beklenir.
  8. Kek fırından çıkarıldığında birinci sıcağı geçtiğinde dilim dilim kesilir.
  9. Üzerine ılımış olan sos yavaş yavaş gezdirilir.
  10. Sos çektikçe yavaş yavaş ek edilir ,mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir.
  11. Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Pastane Tadında Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt