Pastane Tadında Ramazan Pidesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
- 2,5 su bardağına yakın un
Pastane Tadında Ramazan Pidesi Tanımı Yapılışı
- Süt ve su ılık olsun maya ve şekeri koyup karıştırın, sıvı yağ yumurta beyazı ve tuzu koyalım unu yavaş yavaş ek edelim yumuşak bir hamur yapalım. Hamurumuzu mayalandıralım,.
- Mayalanan hamuru, tekrar yoğurup büyük bir beze yapalım.
- Bezeyi yağlı kağıt bulunan bir tepsiye alalım. Üzerini örtelim 20 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra elimizle bastırarak pasta tabağı dan biraz büyük bir yuvarlak yapalım.
- Parmak uçlarınızla açtığımız hamurun 2cm aşağısından nokta nokta bastırarak hal verelim.
- Birebir süreci çapraz yaparak baklava deseni oluşturalım Yumurta sarısı sürelim susam serpelim.
- 20 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
- Fırında pişerken fırının altına bir kaba sıcak su koyalım.
- Piştikten sonra çok az nemli bir bez örtelim. Yapanlara afiyet olsun. Tanımı görüntülü izlemek isterseniz ınstagram hesabım @hanimin__mutfagi.