elektronikci
FD Üye
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 10 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaşar
- Çikolata
- Peynir
- Zeytin
- Çökelik
- 1 adet yumurta
- Susam-çörek otu
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz kapta karıştırılır ve üstüne unu ekleriz elastik hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru üstü kapalı bir formda bir buçuk saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde elimize alıyoruz elimizde açıyoruz iç materyalini koyup form veriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Yumurtamızı poğaçalarımızın üstüne sürüyoruz.
- Daha sonra üstünü susam ve çörek otu ekliyorum. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekliyoruz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişiriyor.
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı