Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Usulü Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit

Pastane Usulü Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
pastane-usulu-citir-citir-kavrulmus-susamli-simit.jpg

Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Dışı için;
  • 1 türk kahve fincanı üzüm pekmezi
  • 1,5 su bardağı su
  • 350-400 gram kadar kavrulmuş susam
Kullandığım bardak ölçüsü 170 ml


Pastane Yolu Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru için uygun bir kaba su,şeker ve mayayı alıyoruz.
  2. Ardından maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  3. Sonra üzerine tuz ve yağı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra unu yavaşça ek ederek ele hafif yapışacak orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  5. Ardından üzerini örtüp hamuru mayalandırıyoruz.
  6. Ve mayalanan hamurun havasını alıyoruz.
  7. Elimizi biraz yağlayarak hamurdan avuç içi kadar bezeler yapıyoruz.
  8. Daha sonra pekmez ve suyu karıştırarak hazırlıyoruz.
  9. Ve birinci yaptığımız bezeyi alıp silindir biçiminde elimizde açıp iki ucundan tutup büküp son halini veriyoruz tüm bezelere birebir süreci uyguluyoruz.
  10. Sonra her birini evvel pekmezli suya,ardından susama buluyoruz ve aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.
  11. Yapmış olduğumuz simitleri 15-20 dakika tepside mayalandırıyoruz.
  12. Önceden 250⁰c de ısıtılmış fırına simitleri koyup dereceyi 190⁰c ye düşürüyoruz.
  13. 15-20 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz pişen simitleri afiyetle çay eşliğinde tükete bilirsiniz afiyet olsun efendim ❣.
Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pastane Simitinden Daha Hoş Çıtır Çıtır Simit Sandiviç Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 çay bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şeker ( silme)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tane yaş maya4.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; Kavrulmuş susam1 su bardağı su4-5 kaşık pekmez Sandiviç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı ılık su (250 ml )Yarım çay bardağı zeytinyağıYarım paket yaş maya2.5 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz4.5 su bardağı un Dış için; 1 su bardağı suYarım su bardağı pekmez2 su bardağı kavrulmuş susam Çıtır Simit Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Simit Tadında Çıtır Çıtır Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1/2 (yarım) paket instant (Veya aktif) maya60 gram tereyağ (Eritilecek)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet yumurta (oda sıcaklığında)1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un1,5 su bardağı ılık su1,5 çay kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı tuz Üzerinin sos için; Yarım su bardağı pekmezYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı un1 su bardağı kavrulmuş susam Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Tepsi Mayalı Çıtır Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket kuru maya1 yemek kaşığı kaşığı toz şeker1 su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı3,5-4 su bardağı un( unun kalitesine göre kıvamı değişebilir bu yüzden kontrollü ekleyin)1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt