Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 100 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 4 büyük yumurta (küçükse 5 adet kullanın)
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 50 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- 200 gram bitter çikolata (benmari usulü ertilmiş)
- 50 gram beyaz çikolata (ben içerisindeki artan kremayla süsledim)
Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin ve uygun bir tencereye tereyağ su ve tuz eklenip tereyağ eritilir.
- Eriyen tereyağın üzerine un ilave edilip 5 -10 dakika sürekli karıştırılarak güzel bi kıvam elde edilir.
- Pişen hamur ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura vanilya ve teker teker yumurtalar eklenip çırpılır mikserle dediğim gibi teker teker kırın yumurtaları bi tane kırın iyice hamura yedirin.
- Daha sonra diğerini ekleyin bütün yumurtaları bu şekilde yaptıktan sonra hamuru şanti torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye resimdeki gibi sıkılır.
- Daha sonra parmağınızı ıslatarak kenarlarını düzeltebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika fırını hiç açmadan kuru olacak şekilde pişirilir.
- Kuru dediysem çatır çatır yakmayın????pişen hamurlar soğumaya bırakılır.
- Kreması için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzeme tencereye alınıp koyulaşıp göz göz olana kadar pişirilip ocaktan alınıp tereyağ ve vanilya eklenerek iyice çırpılıp soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremayı krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır.
- Eklerleri bıçakla ikiye kesilir.
- Hazırlanan krema krem şanti torbasına doldurulup pişen ekler hamurlarının içi kremayla doldurulur.
- Üzerlerini benmari usulü eritilen çikolataya batırıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Benim beyaz çikolatam yoktu içinden artan kremayla süsleyip antep fıstığı serperek servis yaptım. ????Afiyet olsun ????.