Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 litre su
- 800 gram un
- 400 gram margarin
- 1 fiske tuz
- 1 fiske şeker
- 20-24 adet yumurta
- 1 litre süt
- 160 gram buğday nişastası
- 250 gram toz şeker
- 50 gram tereyağı & margarin
- 1 paket vanilya
- Sıvı krema (kıvamına göre)
- 1 kilo kuvertür çikolata
- 1 kilo pralin (nutella)
- 1 kilo margarin
Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyu ve katı yağ koyuyoruz kaynayana kadar karıştırarak beklenir.
- Kaynayan karışımın altı kısılır ve un eklenerek un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Daha sonra el yakmayacak kıvama gelince yumurtalar 2 şer adet eklenerek hamura yedirilir.
- Sıkma torbasına alınan hamur ister profiterol, ekler şekli verilerek pişirilir.
- Krema için kremamız bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli.
- 1 litre sütün yarısı kaynar yarısı soğuk olacak. Nişasta, toz şeker ayrı tencerede karıştırılır üzerine soğuk süt eklenir homojen karışım elde edilir.
- Daha sonra ocağın üzerine konulur sıcak sütte eklenir ve kıvam alana kadar çırpılır.
- Kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve margarin ve vanilya eklenerek pastacı kreması elde edilir. Üstü streçli bir şekilde 1 gece dolapta bekletilir.
- Glasso (çikolata) sosu için margarin tencereye alınır ve kızgın hale getirilir.
- Kızgın yağın altı kapatılır üzerine kuvertür çikolata eklenir ve eriyene dek karıştırılır.
- Karışımın içine nutella eklenir ve glasso (çikolata) sosu hazır.
- Eklerin sıcağı çıktıktan sonra ikiye kesilip içine krema sıkılır ve çikolata sosuna bandırılır.Afiyet olsun ????
Pişirme :Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40-45 dk gözetim altında pişiriyoruz.
Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı