Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi

Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi
0
29

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pastane-usulu-ekler-patasu-tarifi-1.jpg

Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 litre su
  • 800 gram un
  • 400 gram margarin
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske şeker
  • 20-24 adet yumurta
Krema için;
  • 1 litre süt
  • 160 gram buğday nişastası
  • 250 gram toz şeker
  • 50 gram tereyağı & margarin
  • 1 paket vanilya
  • Sıvı krema (kıvamına göre)
Glasso (çikolata) sosu;
  • 1 kilo kuvertür çikolata
  • 1 kilo pralin (nutella)
  • 1 kilo margarin

Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye suyu ve katı yağ koyuyoruz kaynayana kadar karıştırarak beklenir.
  2. Kaynayan karışımın altı kısılır ve un eklenerek un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Daha sonra el yakmayacak kıvama gelince yumurtalar 2 şer adet eklenerek hamura yedirilir.
  4. Sıkma torbasına alınan hamur ister profiterol, ekler şekli verilerek pişirilir.
  5. Krema için kremamız bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli.
  6. 1 litre sütün yarısı kaynar yarısı soğuk olacak. Nişasta, toz şeker ayrı tencerede karıştırılır üzerine soğuk süt eklenir homojen karışım elde edilir.
  7. Daha sonra ocağın üzerine konulur sıcak sütte eklenir ve kıvam alana kadar çırpılır.
  8. Kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve margarin ve vanilya eklenerek pastacı kreması elde edilir. Üstü streçli bir şekilde 1 gece dolapta bekletilir.
  9. Glasso (çikolata) sosu için margarin tencereye alınır ve kızgın hale getirilir.
  10. Kızgın yağın altı kapatılır üzerine kuvertür çikolata eklenir ve eriyene dek karıştırılır.
  11. Karışımın içine nutella eklenir ve glasso (çikolata) sosu hazır.
  12. Eklerin sıcağı çıktıktan sonra ikiye kesilip içine krema sıkılır ve çikolata sosuna bandırılır.Afiyet olsun ????
    Pişirme :Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40-45 dk gözetim altında pişiriyoruz.

Pastane Usulü Ekler (Pataşu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,483Konular
981,488Mesajlar
29,635Kullanıcılar
seferfSon üye
Üst Alt