Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı un tepeleme
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 su bardağı süt
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 gram sütlü çikolata
- 100 gram bitter çikolata
- Çikolatalar benmari usulü eritilir ve eklerin üzerine sürülür
Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurunu yapalım.Tereyağ bir kaba konur ocağın altı yakılır.
- Tereyağ erimeye başlayınca sıcak su eklenir tuz ve şeker ilave edilir un eklenir orta dereceli ateşte 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirilir pişen hamur 15 dk soğumaya bırakılır (tamamen soğutmayın)
- Mikserin yüksek devrinde yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır spatula ile hamur toparlanır ve sıkma torbasına konur.
- Altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur belli aralıklarla sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Muhallebi için.Yapılışı.Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeler bir kaba konur iyice karıştırılır ve ocağın altı yakılır muhallebi kıvamında pişirilir.
- Pişen kremanın içerisine vanilya ve tereyağ eklenir karıştırılır.
- Ocağın altı kapatılır.
- Kremanın üzerine değecek şekilde streçlenir soğumaya bırakılır.
- Krema sıkma torbasına konur ve pişen eklerin içine sıkılır.