Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Usulü Ekler Tarifi

Pastane Usulü Ekler Tarifi
0
39

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
pastane-usulu-ekler-tarifi.jpg

Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
İç kreması
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata
  • Çikolatalar benmari usulü eritilir ve eklerin üzerine sürülür

Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamurunu yapalım.Tereyağ bir kaba konur ocağın altı yakılır.
  2. Tereyağ erimeye başlayınca sıcak su eklenir tuz ve şeker ilave edilir un eklenir orta dereceli ateşte 3-4 dk devamlı karıştırarak pişirilir pişen hamur 15 dk soğumaya bırakılır (tamamen soğutmayın)
  3. Mikserin yüksek devrinde yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır spatula ile hamur toparlanır ve sıkma torbasına konur.
  4. Altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur belli aralıklarla sıkılır.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  6. Muhallebi için.Yapılışı.Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeler bir kaba konur iyice karıştırılır ve ocağın altı yakılır muhallebi kıvamında pişirilir.
  7. Pişen kremanın içerisine vanilya ve tereyağ eklenir karıştırılır.
  8. Ocağın altı kapatılır.
  9. Kremanın üzerine değecek şekilde streçlenir soğumaya bırakılır.
  10. Krema sıkma torbasına konur ve pişen eklerin içine sıkılır.
Pastane Usulü Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt