Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Ekler

Pastane Usulü Ekler
0
48

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
pastane-usulu-ekler.jpg

Pastane Usulü Ekler Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir fiske tuz
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 büyük boy yumurta
  • Kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için :
  • Çikolata

Pastane Usulü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kremayı hazırlamak için uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı koyalım, sürekli karıştırarak pişirelim.
  2. Göz göz olan kremayı ocaktan alalım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  3. Hamurunu hazırlamak için tereyağı,su,şeker ve tuzu tencereye alalım.
  4. Tereyağı eriyince unu ve vanilyayı da ilave edelim,karıştırarak pişirelim.
  5. Toparlanan hamuru 10 dakika soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları kıralım ve hamura iyice yedirelim.
  7. Hamuru sıkma torbasına veya torbanız yoksa çift kilitli buzdolabı poşetine koyalım bir parmak genişliğinde tepsiye şeritler halinde sıkalım.
  8. Hamur bitene kadar şişlemi tekrarlayalım eğer hamurda eğrilikler olursa elimizi suya batırıp şekilleri düzeltelim.
  9. Ekler hamurlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
  10. Ekler hamurlarınız pişerken fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.
  11. Fırından aldığımız ekler hamurlarını soğumaya bırakalım ve bu sırada soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  12. Ekleri bir kenarından bıçak ile keselim ve içerisine kremamızdan koyalım.
  13. Dilerseniz eklerlerinizi kesmeden üzerinden delerek içerisine kremayı doldurabilirsiniz.
  14. Eklerin üst kapaklarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım.
  15. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edelim.
Deneyeceklere afiyet olsun

Püf noktaları:

Yumurtaları ekler hamuru soğuduktan sonra ilave etmelisiniz.

Yumurtaları mutlaka teker teker ilave etmeli ve birini güzelce yedirmeden diğerine geçmemelisiniz.

Yumurtalar hamurun daha az kıvamlı olmasını sağlayacak ve böylelikle daha rahat sıkabileceksiniz.

Ekler hamurunu fırına attıktan sonra fırının kapağını açmamanız gerekmektedir.

Piştikten sonrada 10 dakika fırının kapağını açmayınız daha sonra hamurları fırından çıkarıp dışarıda soğumasını bekleyiniz.

Pastane Usulü Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 100 g tereyağı1,5 su bardağı su1,5 su bardağı un1 paket vanilya4 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt1 su bardağı şeker5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 adet yumurta1 paket krem şanti Üzeri için; Çikolata sos Ekler Pasta Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 su bardağı su1,5 su bardağı un100 gram tereyağ1 paket vanilya1 çimdik tuz4 büyük yumurta (küçükse 5 adet kullanın) Kreması için : 2,5 su bardağı süt1,5 tepeleme yemek kaşığı un2 tepeleme yemek kaşığı nişastaYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Ekler (Pastane Usulü) Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 125 gram tereyağı1,5 su bardağı su1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un1 paket vanilya4 adet yumurta Kreması İçin 4 su bardağı süt1 su bardağı şeker5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı buğday nişastası1 adet yumurta1 paket kremşanti Üzeri İçin Bitter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Orjinal Pastane Ekler Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su1 su bardağı un100 gram margarin3 tane oda sıcaklığında yumurta1 fiske tuz1 tatlı kaşığı şeker Muhallebi için; 3,5 su bardağı süt1 çay bardağı şeker2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişastaYarım paket toz krem şanti1 yumurta sarısı1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Orjınal Pastane Ekler Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su1 su bardağı un100 gram margarin3 tane oda sıcaklığında yumurta1 fiske tuz1 tatlı kaşığı şeker Muhallebi için; 3,5 su bardağı süt1 çay bardağı şeker2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişastaYarım paket toz krem şanti1 yumurta sarısı1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,496Konular
982,241Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt