
Pastane Adabı Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı un
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi yahut fıstık
Pastane Adabı Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra bütün gereçleri ek edip güzelce çırpalım.
- Borcamı yağlayıp kek karışımı dökülür ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Sosumuz için gereçlerimizin hepsini tenceremize alalım ve çırparak kaynatalım.
- Kekin birinci sıcaklığı çıkınca kekimizi kesip üzerine sosumuzu dökelim.
- Kekimiz soğuyunca üzerini süsleyip servis edelim. Afiyet olsun ????.