Pastane Yöntemi Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
Pastane Yolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sosumuzu hazırlayalım ,bütün gereçleri sos tencerenize alalım.
- Kaynayınca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar 5 dakika kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ,süt ,şekeri,kakao ,vanilya ,kabartma tozu, unu ekliyoruz .
- Unu eleyerek yaparsak topaklanma olmaz ve daha hoş kabarır.
- Kıvamı olunca bir spatula yardımıyla evvelce yağladığımız borcama koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Kürdan yardımıyla denetim edelim pişmiş mi diye birinci sıcaklığı çıktıktan sonra sosumuzu ekleyelim
- Dilimleyip hindistan ceviziyle yada siz ne isterseniz onunla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun
Pastane Yordamı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı