bilgisayarci
FD Üye
Pastane Adabı Kremasız Trileçe ( Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 1 su bardağı bi parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı nişasta
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5,5 su bardağı süt
- 1 paket sade yada kaymaklı kremşanti tozu,( 2 yemek kaşığı kadar)
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 şu bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı su ( 1 su bardağı suyu şekere eklerken sıcak halde dikkatli ekleyin 1 su bardağını soğuk halde nişastayı açmak için ekleyin)
Pastane Yordamı Kremasız Trileçe ( Böylesini Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir karıştırma kabına yumurta akını biraz çırpıp köpük halinde kabartalım.
- Sonrasında toz şekeri ve yumurta sarısını biraz daha çırpalım.
- Sonrasında unu, irmiği ve mısır nişastasını koyup en son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip son defa çırpalım.
- Yağlı kağıt serilmiş yada hafif yağlanmış borcama döküp evvelden ısıtılmış 170 derecede pişene kadar ortada bi kürdan testiyle denetim ederek en az yarım saat kadar pişirelim.
- Kekin fırını çıkarmaya yakın keki ıslatmak için bir tencereye 5,5 litre sütü koyup üzerine yarım paket yani 2 yemek kaşığı sade yada kaymak tadında kremşanti tozunu koyup bi hoş tel çırpıcıyla yada kaşıkla karıştıralım ancak çırpılmayacak pişen keki fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten sonra sütü her tarafa dökelim.
- Sonra yarım paket toz şantiyi yarım su bardağı soğuk sütle çırpalım sonra ıslatılan kekin üzerine döküp yayalım.
- Arkadaşlar karamel sosu yapmak isteyenler.
- Bir tavada toz şekeri i eritip karamelize hale getirelim lakin dikkat edelim şekeri yakmayalım.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu çok dikkatli bir biçimde koyup hafif kaynatalım.
- Bir yandan nişastayı bir bardak soğuk suyla açalım.
- Pişen karamel suyuna ekleyip son bi kere karıştırıp pişirelim.
- Sonra ocaktan indirip dolaba koyup soğutmamız gerekiyor zira soğutulmazsa alttaki kremşantinin kıvamını bozar.
- Dolapta güzelce soğuyan karamel sosunu kekin üzerindeki kremşantinin üzerine döküp her tarafı eşit olacak halde yayalım.
- Sonra isteğe nazaran beyaz çikolatalı sosla süsleyebilirsiniz.Not; tatlının üzerine orta krema yapmak isteyenler kremşanti çırpıp tatlının üzerine sürebilirsiniz.ama ben krema falan sürmedim bu türlü deneyin favoriniz olacak