Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Usulü Örgülü Açma

Pastane Usulü Örgülü Açma
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pastane-usulu-orgulu-acma.jpg

Pastane Yöntemi Örgülü Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya yada yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı sarısı üzerine
  • 4 buçuk su bardağı un unun markasına nazaran değişiklik gösterir yavaş yavaş ekleyelim

Pastane Yordamı Örgülü Açma Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabına süt ,sıvı yağ, maya, tuz ,toz şeker, yumurta akını koyduktan sonra karıştırın.
  2. Üzerine azar azar un ekleyelim.
  3. Hamurumuzu yoğuralım.
  4. Mayalandırmaya bırakalım. Ben akşamdan yaptım sabaha hazır mis üzere oldu mayalan hamurun maya kokusu çıksın diye yoğuralım.
  5. Akabinde 8-10 beze yapalım her bezeye üçe bölerek 3tane örgü için şerit yapalım hepsini örgü biçiminde örelim tepsimize yağlı kağıt serelim ve örgülü poğaçalarımızı dizelim.
  6. Yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepsi mayası için bekleyelim.
  7. Akabinde 190 derece fırında 35 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Kesinlikle fırından çıkarınca pak bir mutfak bezi örtelim yumuşak olmasını sağlıcak.
  8. Üzerine (susam çörek otu ekleyebilirsiniz benim çocuklarım sevmediği için eklemedim nasıl istek edersiniz) afiyetler olsun inşallah ????????.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt