Pastane Yöntemi Örgülü Açma Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya yada yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı sarısı üzerine
- 4 buçuk su bardağı un unun markasına nazaran değişiklik gösterir yavaş yavaş ekleyelim
Pastane Yordamı Örgülü Açma Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına süt ,sıvı yağ, maya, tuz ,toz şeker, yumurta akını koyduktan sonra karıştırın.
- Üzerine azar azar un ekleyelim.
- Hamurumuzu yoğuralım.
- Mayalandırmaya bırakalım. Ben akşamdan yaptım sabaha hazır mis üzere oldu mayalan hamurun maya kokusu çıksın diye yoğuralım.
- Akabinde 8-10 beze yapalım her bezeye üçe bölerek 3tane örgü için şerit yapalım hepsini örgü biçiminde örelim tepsimize yağlı kağıt serelim ve örgülü poğaçalarımızı dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepsi mayası için bekleyelim.
- Akabinde 190 derece fırında 35 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Kesinlikle fırından çıkarınca pak bir mutfak bezi örtelim yumuşak olmasını sağlıcak.
- Üzerine (susam çörek otu ekleyebilirsiniz benim çocuklarım sevmediği için eklemedim nasıl istek edersiniz) afiyetler olsun inşallah ????????.