Pastane Usulü Pastic Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un
- Kakaolu kek ( beton kek de kullanabilirsiniz)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kadar fındık
- 1/5 su bardağı süt
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Pastane Usulü Pastic Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde ununu ekleyelim.
- Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru mayalanması için sıcak bir ortamda bekletelim.
- O sırada iç harcını hazırlıyoruz.
- Keki ufalayıp diğer malzemeleriyle birleştiriyoruz.
- Kıvamı sürülebilir bir kıvamda olmalı, katı geldiğini düşünüyorsanız biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
- Hamuru iki parçaya ayırıp enine doğru açıyoruz.
- Üzerine iç harcımızdan sürüp rulo halinde sarıyoruz daha sonra dilimlere kesiyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp fırınlıyoruz üzeri kızarana kadar.
- Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.