Pastane Usulü Poğaça (Mahlepli Kabartma Tozlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak üstü için)
- 1 paket mahlepli kabartma tozu
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- Aldığı kadar un (un markasına göre değişir ortalama 3-3 buçuk bardak 200 ml lik )
- 1 kase taze çökelek
- 4-5 dal maydanoz
- 2 avuç kadar ufalanmış beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Pastane Usulü Poğaça (Mahlepli Kabartma Tozlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi yaş maya ile yapılmış kadar yumuşak, dışı ise bir o kadar çıtır. Böyle bir poğaça için bu tarifi mutlaka öneririm.
- Tüm malzemeler yoğurma kabında yoğurulacak, hamurun kıvamı çok sert olmayacak. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı. Ellerinize yapışmaya yakın bir kıvamda olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamuru avcunuzun içinde açarak iç malzemesini koyduktan sonra yuvarlak veya d formunda bir şekil verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpilir. (bu ölçülerle 15 adet poğaça elde etmiş oldum.)
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 190 derecede 25 dakika pişirilir. Kontrollü pişirmenizi öneririm. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için poğaçalarımız çok kurumasın ????.
Pastane Usulü Poğaça (Mahlepli Kabartma Tozlu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı