Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Usulü Profiterol

Pastane Usulü Profiterol
0
22

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Pastane Yordamı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler


Profiterol hamuru için (şu hamuru deniyor profiterol toplarına);
  • 1 su bardağı su (250 ml su bardağı ölçüsü)
  • 150 gram tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
Dolgu kreması için ;
  • Çeyrek su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 ml krema
Çikolatalı sos için materyaller;
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket bitter çikolata
  • Çeyrek su bardağı su

Pastane Metodu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Profiterol hamuru için su, şeker, tuz ve tereyağını bir sos tabanına alıp kaynatın ve kaynar kaynamaz altını kapatın.
  2. Üzerine unu ekleyin, toparlanana kadar karıştırıp tekrar ocağın altını yakın ve 1-2 dakika pişirin.
  3. Hamuru ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru mikserle 1 dakika kadar çırpın, daha sonra tek tek yumurtaları kırın ve harca düzgünce yedirin.
  5. Yağlı kağıt üzerine hamurdan ceviz büyüklüğünde kaşık yardımıyla kesimler alıp yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar pişirin daha sonra ısıyı 160 dereceye indirip 10-15 dk daha pişirin.
  7. Dolgu kreması için, krema hariç tüm gereçleri bir tencereye alıp, daima karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  8. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve soğuyana kadar orta ara çırpın.
  9. Soğuduğunda içine kremayı ekleyin ve güzelce çırpın daha sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  10. Çikolatalı sos için; çikolata ve su hariç başka tüm materyalleri karıştırın.
  11. Daha sonra ocağa alıp altını yakın ve yoğunlaşana kadar pişirin.
  12. Pişince altını kapatın üzerine 1 paket çikolatayı ekleyin ve soğuduğunda suyu da ekleyip yeterlice karıştırın.
  13. Akışkan bir kıvam alması gerekiyor o yüzden su ölçüsünü isterseniz biraz daha arttırabilirsiniz.
  14. Büyük buluşma  profiterol toplarını ortadan ikiye bölüp içine dolgu kremasından sıkın,hatta servis edeceğiniz kaselere de bu dolgudan rastgele dökebilirsiniz ben o denli yaptım üzerine de bol çikolata sos.
Çok etaplı üzere görünüyor lakin değil, profiterol hamuru pişene kadar şip şak dolgu kreması ve çikolata kremasını hazırlıyoruz. Hamurlar piştiğinde de çabucak birleştiriyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun j.

Pastane Metodu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt