bilgisayarci
FD Üye
Pastane Yordamı Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Pastane Yolu Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini yapın. Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan sonra 6 dk daha kaynatıp, ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp, oval formu verin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Şekerparelere çatalla çizik atın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri nar üzere kızarana kadar yaklaşık 25dk pişirin.
- Şekerparelerin birinci sıcaklığı geçince, soğumuş olan şerbeti üzerine ek edin.
- 2 saat kadar bekletin (Şekerpareleri zıtta çevirin)
- Şekerpareler şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????
Pastane Yöntemi Şekerpare (10 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı