Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 2 yumurta 1 inin sarısı üzerine
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un yaklaşık olarak 4 su bardağı yeniden de denetimli koyalım
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için sıraya nazaran gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp oval hal verip yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler atıp 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti verip servise sunalım. Afiyet olsun.