Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Usulü Şekerpare
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pastane-usulu-sekerpare.jpg

Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 2 yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un yaklaşık olarak 4 su bardağı yeniden de denetimli koyalım
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için sıraya nazaran gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp oval hal verip yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler atıp 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti verip servise sunalım. Afiyet olsun.
Not:benim fırınım geç ısıttığı için 190 da pişirdim dileyen 190 derecede pişire bilir.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt