Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Usulü Şekerpare
0
42

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pastane-usulu-sekerpare.jpg

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti hazırlayın kaynatın kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  2. Yağ şeker limon kabuğu yumurtayı alıp çırpın. Sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve unu ekleyip yoğurun. Yumuşak hamur olsun ele yapışmayan. 3-3,5 su bardağı un gidiyor ama una göre değişiyor.
  3. Hamuru yoğurunca küçük parçalar alıp, elinizde şekil verip tepsinize dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ama en üstün bir altında pişirin. Pişince çıkartın ve ilk sıcaklığı gidince soğumuş şerbeti üzerine döküp dolapta dinlendirin.
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,724Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt