
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayın kaynatın kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Yağ şeker limon kabuğu yumurtayı alıp çırpın. Sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve unu ekleyip yoğurun. Yumuşak hamur olsun ele yapışmayan. 3-3,5 su bardağı un gidiyor ama una göre değişiyor.
- Hamuru yoğurunca küçük parçalar alıp, elinizde şekil verip tepsinize dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ama en üstün bir altında pişirin. Pişince çıkartın ve ilk sıcaklığı gidince soğumuş şerbeti üzerine döküp dolapta dinlendirin.