Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Limon dilimi
- 125 gram katıyağ/tereyağı (Tercih meselesi)
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı ayrılacak )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti için tencereye şeker ve suyu alıyoruz, içine bir dilim limonu koyuyoruz, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz, ılımaya bırakıyoruz.
- Hamuru için: oda sıcaklığındaki margarin/tereyağı leğene alıyoruz.
- 2 yumurtayı (Birinin sarısı alınacak) ek ediyoruz sırasıyla (kabartma tozu vanilya un) hariç bütün materyalleri kaba alıp elimizle birkaç çeşit yoğuruyoruz. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz akabinde unu ekleyip kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye hamuru istenilen büyüklükte biçimler verip diziyoruz akabinde ayırdığımız yumurtayı üstüne sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına tepsiyi atıyoruz.
- Yaklaşık yarım saat boyunca denetimli pişiriyoruz.
- Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca ılıyan şerbeti üstüne döküyoruz. Üstünü kapatıp 3-4 saat oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, asla pişman olmayacağınız bir tanım ????