Pastane Yolu Sodalı Gevrek Poğaça (Tek Sözle Muhteşem) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım şişe sade maden suyu ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 adet yumurta
- 1,5 paket kuru instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- İsteğe bağlı susam ve çörek otu
Pastane Tarzı Sodalı Gevrek Poğaça (Tek Sözle Muhteşem) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba unu koyup ortasını havuz üzere açıp margarini, yumurtayı, tuzu ve toz şekeri koyup yavaş yavaş az una yedirin.
- Sonra yarım şişe maden suyunu yavaş dökerek hamur kıvama gelene dek yoğuralım.
- Hamuru 20 dakika dinlendirip sonra eşit bezeler alarak sade yada peynirli yapıp yuvarlak yada klasik poğaça formu verip yağlı kağıt serilmiş yada hafif yağlanmış tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran susam ve çörek otu serpip evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında denetimli olarak pişirin.
- Pişen poğaçaları fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.