Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastane Usulü Tartolet (Kıyır Kıyır)

Pastane Usulü Tartolet (Kıyır Kıyır)
0
102

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
pastane-usulu-tartolet-kiyir-kiyir-6.jpg

Pastane Tarzı Tartolet (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için ;
  • 50 gram tereyağ ( yumuşak olmasın) tuzsuz kullandım
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1, 5 su bardağından bir tık fazla un (200 ml lik bardak kullandım )
  • 1 paket vanilya
Kreması için ;
  • 2, 5 su bardağı süt ( 500 ml)
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 75 gr margarin
  • 1 Türk kahve fincanı kadar şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet sade toz krem şanti

Pastane Metodu Tartolet (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel kremayı yapalım ki soğumaya bırakalım.
  2. Un, şeker, nişasta ve sütü bir tencereye alalım.
  3. Kaynayıp yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştıralım.
  4. Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp margarin ve vanilyayı katıp mikser ile düzgünce çırpalım.
  5. Son olaraktan krem şantiyi katıp tekrar çırpalım ve soğumaya bırakalım soğurken orta ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
  6. Yada kremanın üzerine streç sinema serelim kabuk tutmasın.
  7. Hamuruna geçelim ;un hariç hamur materyallerinin hepsini derin bir kaba alalım.
  8. Materyalleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamur toparlanana kadar yoğuralım.
  9. Hamuru 12 eşit modüle bölüp muffin tepsisinin boşluklarına yerleştirelim.
  10. Hamur modülü büyüklüğü ceviz kadar oluyor.
  11. Yani hamurun hepsini 12 eşit modüle bölünce çabucak hemen ceviz büyüklüğünde oluyor.
  12. Hamurları boşluklara yayalım tabak formu verelim. Kolaylık olsun diye çay bardağının alt kısmı ile boşluklara yaydım sonra elim ile düzgünce yaydım. Sonra çatalla bir kaç kere alt tabanını deldim hamuru ki kabarmasın.
  13. Ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik alt üst fan siz fırında 15 dakika pişirdim 15 dakika kâfi.
  14. Tekrar de denetimli pişirin. Tartoletler soğumaya bırakalım soğuduktan toparlayacaktır kendini kıyır kıyır olacaktır.
  15. Büsbütün soğuduktan sonra üç ağız kısımlarını benmari yolu erittiğimiz çikolatalara batırıp ve o çikolatalı kısımları da Antep fıstığına bulayalım.
  16. Ve 12 adet tartoletleri hepsine tıpkı süreci uygulayalım. Kalan çikolatayı da çay kaşığı ile tabanına dökelim ve o çikolataların üzerine muz dilimleri koyalım.
  17. Sonra sıkma torbasına soğuyan kremayı koyup tartoletlere sıkalım ve en sonda kalan çikolatadan üstünü süsleyelim desen verelim.
  18. Ben tekrar üstüne meskende topitanem çikolata topları vardı onlardan koydum.
  19. Ve borcama yerleştirip üstünü tartoletlere değmeyecek biçimde strecleyip dolaba kaldırın en az 2- 3 saat dinlensin. Ve sonuç olağanüstü afiyet olsun. ????.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt