Derhal hemen herkesin sevdiği ve pratik bir formda yapılabilen tırtıl kurabiye çay saatlerinize eşlik edecek. Hali ile evlatların sevdiği tırtıl kurabiyeye form vermek için pratik bir aparat kullanabilirsiniz. Pekala konutta tırtıl kurabiye nasıl yapılır? Öğrenmek için metnimizi inceleyebilirsiniz.
İsmini halinden alan tırtıl kurabiyeye evlatlar bayılacak. İsteğe nazaran içerisine çikolata ekleyebileceğiniz bu kurabiyeler, yıllardır Türk mutfaklarında yapılıyor. Ağızda dağılan tırtıl kurabiyeleri, eritilmiş çikolata ya da reçel yardımıyla taban kısımlarından birbirine yapıştırıp pastane işi tatlı kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Birinci bakışta güçlükle üzere görünse de formu vermek için bir aparat yetiyor. Münhasıran evlatlarla birlikte hazırlayabileceğiniz tırtıl kurabiyeyi çayla birlikte yemelere doyamayacaksınız. Gelin birlikte tırtıl kurabiyeyi hazırlayalım...
TIRTIL KURABİYE TANIMI:
GEREÇLER
Yarım paket margarin
1 çay bardağı likit yağ
2 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Tırtıl kurabiye için birinci olarak hamuru hazırlayın. Yukarıda bahsedilen materyalleri kullanarak ele yapışmayacak biçimde hamur elde edin.
Daha sonra elinizle ya da tırtıl kalıbıyla biçim verin.
Şekillenen kurabiyeleri evvelce ısıtılmış fırında 160-170 aşamada pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip tüketin.
Afiyet olsun...