bilgisayarci
FD Üye
Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 paket margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 6 su bardağı un
- Susam
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Pastane Yolu Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir yoğurma kabına un hariç yumuşamış margarin ve hamur için, kullanacağımız tüm gereçlerimizi sırayla ekliyoruz ve elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu yavaş yavaş, denetimli bir biçimde ekleyerek kulak göğsü kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp ileri geri yuvarlayıp formunu veriyoruz.
- Rulo biçimini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev halinde kesiyoruz.
- Tüm hamurumuz bitene kadar bu sürece devam ediyoruz. Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika denetimli pişiriyoruz. Sahiden ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor. Şimdiden afiyet olsun.