Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr oda ısısında margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kakao
- Susam
- Çörek otu
Pastane Metodu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyaller unu denetimli bir halde eklenerek yoğurulur.
- Dilerseniz gereçlere 1 çay kaşığı mahlep de ekleyebilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp istediğimiz usulde biçim verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine kakaoyla yeterlice karıştırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
- Çörek otu ve susam ekleyip 180 derece alt-üst fanlı fırın ayarında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.