elektronikci
FD Üye
Pastane Usulü Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya(instant da olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı erimiş/yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 4-4, 5 su bardağı un(kontrollü eklenmeli)
- Beyaz peynir/kaşar peynir rendesi
Pastane Usulü Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımızın içerisine süt, maya, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonrasında tereyağ ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ve son olarak da nişastayı, arkasından kontrollü olarak unu ilave edip yoğuruyoruz.
- Hamuru streçe sarıp 30-45 dakika arasında mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğuruyoruz ve elimize aldığımız bezenin içerisine hazırladığımız harcı ekleyip istediğimiz şekli veriyoruz.
- Dizdiğimiz poğaçaların üzerini örtüp tepsi mayası için tekrar yarım saat bekletiyoruz.
- En son üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla şekil veriyoruz. 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Pastane Usulü Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı