
Pastaneyi Aratmayacak Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 75 gram margarin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kremşanti
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt (Katı olsun diye)
- 1 paket krema
- 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
- 20 cm lik çember kalıp kullanıldı
Pastaneyi Aratmayacak Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanya için yumurta ve şeker 10 dakika kadar çırpılır. Toz karışımları karıştırıp ekleyerek azar azar katıp spatula ile alttan üste gerçek yaparak karıştırılır. Çember kalıbın altını yağlı kağıt koyarak kek materyalinin dökün.
- Evvelce ısıtılmış 17p derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra aksi çevirerek soğutun. Ki kek çökmesin.
- Krema için margarin ve vanilya hariç öbür materyaller tencereye konup ocakta kıvam alana kadar pişirilir. Sonra tereyağ ve vanilya eklenir. Krema soğutulur. Soğuduktan sonra mikser ile çırpılır ve dolapta 2-3 saat bekletilir.
- Ganaj için kremayı ocakta biraz ısıtıp çikolatayı ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Kremşanti ve sütü mikserle çırparak kıvam aldırın.
- Pandipanya yı 3 e yada 4 e bölün. Ve an alt kata birini koyun sütle ıslatın. Sonra üzerine kremadan sıkın. Sonra tekrar devam edilir.
- Kalan krema sürülür dolapta bekletilir. Sonra üzerine kremşanti kaplanır. Kenarlarından ganaj akıttım. Ve üzerini hayal gücünüze nazaran süsleyebilirsiniz.