
Pastiç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta beyazı (sarısını üzeri için ayırın)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 paket kakaolu pandispanya (veya kek, bisküvi parçaları)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Pastiç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için un hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın. Unu üzerine eleyerek ve yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru 30 dakika kadar mayalamaya bırakın.
- Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Ufalanmış olan pandispanya kekinin üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın.
- Her iki bezeyi de ayrı ayrı geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla incecik açın.
- Hazırladığınız iç harcı açtığınız hamurun üzerine yayın.
- Hamuru çok sıkı olmayacak şekilde güzelce rulo haline getirin.
- Rulo halindeki hamurdan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Hazırladığınız pastiçlerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin.
- 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.