Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi
Resimli Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi
Pastırmalı Biftek Sarma
Pastırmalı Biftek Sarma
Pastırma ve biftekin muthiş uyumu, et sevenlerin tadını damağında bırakacak bir lezzet
Malzemeler
4 parca dovulmuş biftek
1 adet halka şeklide doğranmış soğan
1 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı sıvıyağ
1 corba kaşığı limon suyu, Tuz, karabiber
Sosu icin
8 dilim pastırma
4 adet yeşil soğan
1 corba kaşığı domates salcası
1 corba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı un
1 cay kaşığı hardal
1 cay kaşığı kekik karabiber
½ su bardağı et suyu
imagespastirmalibifteksarmatarifiresimli5ad41803b8b79
Hazırlanışı
Soğan, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği bifteklere surup 2 saat kadar dinlendirin Dinlenmiş bifteklerin uzerinden soğanlarını silkeleyin Bifteklerin icine pastırma ve taze soğanla birlikte baharat serpip sarın Etlerin acılmaması icin 2 ucundan kurdanla tutturun ya da iple bağlayın Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartın Etleri servis tabağına alın Etleri kızarttığınız tavaya unu, domatesi, hardalı, tuzu, karabiberi, maydonozu ve suyu koyup sosunu hazırlayın Et sarmalarının uzerine sostan dokerek servis yapın
Resimli Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi
Pastırmalı Biftek Sarma
Pastırmalı Biftek Sarma
Pastırma ve biftekin muthiş uyumu, et sevenlerin tadını damağında bırakacak bir lezzet
Malzemeler
4 parca dovulmuş biftek
1 adet halka şeklide doğranmış soğan
1 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı sıvıyağ
1 corba kaşığı limon suyu, Tuz, karabiber
Sosu icin
8 dilim pastırma
4 adet yeşil soğan
1 corba kaşığı domates salcası
1 corba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı un
1 cay kaşığı hardal
1 cay kaşığı kekik karabiber
½ su bardağı et suyu
imagespastirmalibifteksarmatarifiresimli5ad41803b8b79
Hazırlanışı
Soğan, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği bifteklere surup 2 saat kadar dinlendirin Dinlenmiş bifteklerin uzerinden soğanlarını silkeleyin Bifteklerin icine pastırma ve taze soğanla birlikte baharat serpip sarın Etlerin acılmaması icin 2 ucundan kurdanla tutturun ya da iple bağlayın Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartın Etleri servis tabağına alın Etleri kızarttığınız tavaya unu, domatesi, hardalı, tuzu, karabiberi, maydonozu ve suyu koyup sosunu hazırlayın Et sarmalarının uzerine sostan dokerek servis yapın