iltasyazilim
FD Üye
Bu tarifi Arzu Ayla hanım’ın humus tarifini kullanarak yaptım Bir kısmını da pastırmalı olarak fırına sürdüm Her iki halini de çok beğendik Arzu hanım’ın *izniyle tarifini aynen alıntılıyorum, pastırmalı kısmı altına ekliyorum
Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı konverse nohut (suyu süzülmüş)
*13 su bardağı tahin
*2 limonun suyu veya 23 yemek kaşığı hazır limon suyu
*1 çay kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*12 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
*pastırma
*tereyağı
Pastırmalı Humus Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz (arzuya göre eğer kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık su ilave edebilirsiniz)*Hazırlanan humus fırın kaselerine*alınır*Kapların büyüklüğüne göre sayı değişebilir, benim kaselerimle*3 tane*çıktı
Diğer bir tarafta tavada tereyağı eritilir ve pastırmalar 12 dk kadar tereyağında pişirilir Pişen pastırmalar humus kaselerinin üzerine yerleştirilerek, 220C derece önceden ısıtılmış fırında 34dk bekletilir Sıcak sıcak servis edilir Afiyet olsun
h 4Pastırmalı Humus Tarifi Videolu Anlatımı
Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı konverse nohut (suyu süzülmüş)
*13 su bardağı tahin
*2 limonun suyu veya 23 yemek kaşığı hazır limon suyu
*1 çay kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*12 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
*pastırma
*tereyağı
Pastırmalı Humus Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz (arzuya göre eğer kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık su ilave edebilirsiniz)*Hazırlanan humus fırın kaselerine*alınır*Kapların büyüklüğüne göre sayı değişebilir, benim kaselerimle*3 tane*çıktı
Diğer bir tarafta tavada tereyağı eritilir ve pastırmalar 12 dk kadar tereyağında pişirilir Pişen pastırmalar humus kaselerinin üzerine yerleştirilerek, 220C derece önceden ısıtılmış fırında 34dk bekletilir Sıcak sıcak servis edilir Afiyet olsun
h 4Pastırmalı Humus Tarifi Videolu Anlatımı