Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastırmalı Humus Tarifi

Pastırmalı Humus Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bu tarifi Arzu Ayla hanım’ın humus tarifini kullanarak yaptım Bir kısmını da pastırmalı olarak fırına sürdüm Her iki halini de çok beğendik Arzu hanım’ın *izniyle tarifini aynen alıntılıyorum, pastırmalı kısmı altına ekliyorum
Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı konverse nohut (suyu süzülmüş)
*13 su bardağı tahin
*2 limonun suyu veya 23 yemek kaşığı hazır limon suyu
*1 çay kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*12 çay kaşığı kimyon

Üzeri için:

*pastırma
*tereyağı

Pastırmalı Humus Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz (arzuya göre eğer kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık su ilave edebilirsiniz)*Hazırlanan humus fırın kaselerine*alınır*Kapların büyüklüğüne göre sayı değişebilir, benim kaselerimle*3 tane*çıktı
Diğer bir tarafta tavada tereyağı eritilir ve pastırmalar 12 dk kadar tereyağında pişirilir Pişen pastırmalar humus kaselerinin üzerine yerleştirilerek, 220C derece önceden ısıtılmış fırında 34dk bekletilir Sıcak sıcak servis edilir Afiyet olsun
h 4Pastırmalı Humus Tarifi Videolu Anlatımı

Similar threads

Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler *1, 5 su bardağı nohut *1 su bardağı tahin *1, 5 limon suyu *yarım su bardağı zeytinyağı *45 diş sarımsak *tuz *pul biber *dilediğiniz kadar pastırma *1 çorba kaşığı tereyağı Pastırmalı Humus Tarifi Yapılışı 1, 5 bardak nohut bir gece önceden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Pastırmalı Sıcak Humus Tarifi İçin Malzemeler *500 gram haşlanmış nohut *1 su bardağı tahin *1 su bardağı zeytinyağı *1 tatlı kaşığı kimyon *1 adet limon suyu *3 diş sarımsak *Tuz Üzeri için: *Çemensiz pastırma Pastırmalı Sıcak Humus Tarifi Yapılışı Tüm malzemeyi mikserle püre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Bol Tereyağlı Pastırmalı Humus Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş)Yarım su bardağı tahin2 limonun suyu1 çay kaşığı tuz2 diş sarımsak4 kaşık zeytinyağı1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon Üzeri için: PastırmaTereyağı Bol Tereyağlı Pastırmalı Humus Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı nohut *1 çay bardağı tahin *1 limon *45 dilim pastırma *1 küçük kırmızı kuru soğan *1 yeşil biber *Kimyon *Tuz Pastırmalı Humus Tarifi Yapılışı Bir gece önceden suda beklettiğimiz nohutları yaklaşık 40 dakika düdüklüde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Kolay Humus Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı konverse nohut (suyu süzülmüş) *13 su bardağı tahin *2 limonun suyu veya 23 yemek kaşığı hazır limon suyu *1 çay kaşığı tuz *2 diş sarımsak *12 çay kaşığı kimyon Üzeri için: *1 yemek kaşığı zeytinyağı *Kırmızı biber *Sumak Kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt